Pjevački zbor

Među brojnim sekcijama koje i danas aktivno rade u KUU-i je i pjevački zbor koji je, nakon nekih pokušaja, s ozbiljnim radom započeo 1982. g., najprije kao ženski pjevački zbor pod vodstvom gđe. Mirjane Živković, a potom gđe. Dragice Vuković. Kao članovi Saveza pjevačkih zborova Slavonije i Baranje 1990. godine sudjeluju na 17. Smotri pjevačkih zborova i dobivaju veliko priznanje, zbor ulazi među pet najboljih zborova Slavonije i Baranje. Te iste godine za voditelja zbora dolazi glazbeni pedagog, gđa. Suzana Juzbašić, koja je na tom mjestu i danas.
Potpuno novo razdoblje u radu zbora nastaje 1994. godine dovođenjem muških članova, kada se formira mješoviti pjevački zbor te se otvaraju nove mogućnosti za njihov glazbeni izričaj.

Repertoar zbora je raznovrstan. Obuhvaća antologijske, svjetovne i sakralne kompozicije raznih autora te djela hrvatske glazbene baštine, a izvode ih a capella ili uz glazbenu pratnju. Ipak najradije zapjevaju obrade tradicionalnih i folklornih napjeva, osobito napjeva svog rodnog kraja – Slavonije.

Zbor je sudjelovao na brojnim koncertima, okušao se, i to vrlo uspješno, u organizaciji dva humanitarna koncerta, a održao je i nekoliko samostalnih cjelovečernjih koncerata. U svom repertoaru imaju uvježbanu misu kojom su već više puta slavili Boga u našoj i mnogim drugim crkvama. Snimili su nosač zvuka „Oj rastiću šušnjati“, koji je uvršten u fonoteku Hrvatskog radija Zagreb.

Između brojnih nastupa treba spomenuti sudjelovanje na otvorenjima «Festivala glumaca», otvorenju «Vinkovačkih jeseni», proslavama «Dana županije», obilježavanju «Dana grada» i ostalim društvenim okupljanjima. Kao najveći dosadašnji uspjesi ističu se cjelovečernji koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu, nastup u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu, sudjelovanje u televizijskoj emisiji “Za srce i dušu”, te razna gostovanja po Europi – Bunjevačko kolo u Subotici, Advent u Pragu, glazbeni festivali Music & friends u San Marinu i Lago di Gardi, festival u Budimpešti …

Danas mješoviti pjevački zbor broji oko četrdeset članova svih životnih dobi i upravo ta mješavina ono je što čini ovaj zbor uspješnim. Svaki njegov član je poseban i jedinstven, a kada se različiti glasovi spoje stvori se snažna zajednica – pjevački zbor u kojem članovi pjevajući usavršavaju svoje umijeće, osvajaju pohvale i priznanja, ali i njeguju prijateljstvo i zajedništvo.